Съвети за спалнята

Човек прекарва една трета от живота си в спалнята. Там спим, зареждаме се с енергия, правим секс, релаксираме. А през зимата тази стая е любимо пространство за всички, които обичат да си поспиват или просто да се излежават в леглото през студените следобеди. С няколко прости съвета можем допълнително да подобрим качеството на съня си и да направим спалнята още по-уютна.

Внимателно решете къде точно да сложите леглото си

Внимателно решете къде точно да сложите леглото си. Много експерти по съня отдават голямо значение на неговото разположение. Според фън шуй правилата леглото трябва да се постави по диагонал на вратата, но не точно срещу нея. Освен това от двете страни на леглото трябва да има място за минаване, а гърбът му да е опрян в стената.

Дайте воля на въображението си

Дайте воля на въображението си, когато купувате чаршафите и завивките. Спрете се на мека, естествена материя и пухена, но не много дебела завивка. По отношение на цветовете – там може да експериментирате до безкрай. Добре е да подберете любим цвят и десен, които ще ви носят добро настроение, само като ги погледнете.

Охладете спалнята преди да си легнете

Охладете спалнята преди да си легнете. Изследванията показват, че човек спи по-добре при ниски температури. Пък и няма как да заспите бързо, ако сте потни и се въртите постоянно заради жегата.

Опитайте се да елиминирате всички дразнители

Опитайте се да елиминирате всички дразнители, които могат да нарушат спокойствието ви през нощта. Дръпнете завесите. През нощта дори лунната светлина може да ви събуди, докато преминавате през различните фази на сън. Изолирайте страничните шумове максимално.

Обзаведете стаята по ваш вкус

Обзаведете стаята по ваш вкус, а не съобразявайте с модата. Боядисайте я в топли цветове, които ви успокояват, сложете мебели и килими, които създават уют, заобиколете се с любимите си вещи, така че да посрещате деня с усмивка.

Изберете подходящ матрак

Най-важeн, разбира се, е изборът на матрак. Няма как да водим пълноценен начин на живот, ако не сме се наспали добре. Ако се събуждате с болки във врата и гърба, не чакайте повече. Обиколете специализираните магазин за матраци, като веригата Sleep Shop, и с помощта на продавач-консултантите изберете най-удобния за вас матрак.Не пренебрегвайте и възглавницата, тя също играя важна роля за това дали ще сънят ще бъде блажено удоволствие или кошмар.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *